torsdag 29. oktober 2009

Shhh, ikke si det til noen ...

... men jeg har blitt litt forkjøla!

Jeg mener, når Kina er redd for Facebook, hva skjer om de tror jeg har fått svineinfluensa? Jeg hoster litt, har litt sår hals og er litt mer tummelumsk enn vanlig, men overhodet ikke noe alvorlig. Hvordan i alle dager skal jeg klare å forklare dette på kinesisk? Eh, tror ikke det. Holder meg inne et par dager bare jeg. Bedre med 2 dager i senga med CSI på kjære Mr Mac enn 8 dager på kinesisk isolat. Pråtæs :)

søndag 25. oktober 2009

Nettproblemer

Det er nok ikke lett å være kinesiske myndigheter. Hver eneste dag popper det opp nye nettsider som tilbyr tjenester for å jobbe seg rundt den omfattende internettblokaden i landet her, og jeg kan se for meg det er litt av en jobb å finne fram til alle disse og sperre de også. Nettsteder som Facebook, Blogger, Myspace, Youtube og Twitter er ikke tillatt i Kina, noe som gir oss litt problemer med å oppdatere blogger og facebook-sider. Vi har jo ikke akkurat tenkt å bruke nettet til noe skummelt, men har lyst til å vise fram bildene vi har tatt på den Kinesiske mur og sånn. Jeg har forstått det sånn at alle nettsider der noen kan skrive noe om demokrati, sex eller Tibet ut til andre deler av verden er blokkert. Supert ...

Jeg prøver nå å legge ut dette innlegget via en nettside som ennå ikke er blokkert, men jeg veit ikke helt om det fungerer. Vi har fått til å lese litt på Facebook og bloggene, men ikke laste opp bilder eller noe særlig mer enn det. Men, vi lever og har det bra :) Og det må det vel være lov å si i fra om.

onsdag 14. oktober 2009

Lever livet

Jammen har det vært smått med oppdateringer her den siste tiden. Ikke så rart egentlig med tanke på at vi har vært ute på ymse forskjellige øyer i Stillehavet med svært beskjedne internettoppkoblinger. Nå er vi i Japan, og her er det selvfølgelig internett i massevis. Det er faktisk så mye internett at det er gratis, og for sånne datanerder som oss er jo det himmelen. Vi trodde forøvrig Tokyo skulle være grisedyrt, men det stemmer ikke i det hele tatt. Det er veldig enkelt å leve billig og godt også her, så vi lever herliglivet som backpackere på moderat budsjett.

Vi prøver jo å få med oss det som skjer hjemme også, og med nettilgang er jo det litt enklere. Snø har blitt sett skjønner jeg, og regjeringa skal bruke mer penger enn før. Carsten er flinkest i Skal vi danse og Anna Anka er frykelig blond. Ellers noe jeg har gått glipp av? Let me know :)