mandag 28. desember 2009

Julekos























Kjersti i buret, ække lett å lure.

Etter den søte kløe, og så videre ... Selv om jeg ikke har vært i Norge denne jula, har det ikke vært mangel på julegodterier for å si det sånn. Kanskje har jeg spist litt mindre ribbe enn en gjennomsnitts totning, men en god mengde tilsendt smågodt, sjokolade og potetgull har gjort opp for den forskjellen. Så nå da, nå blir det smalhans igjen. Vi reiser til Kuala Lumpur i morra, og der skal vi unne oss litt luksus på fancy hotell, med treningssenter, så vi har ingen unnskyldninger for ikke å riste litt på rumpa og prøve å trene av oss ekstra kosekiloer.

lørdag 26. desember 2009

Enda godt ...

... at jeg ikke er hjemme i kveld. Jeg hadde jo ikke klart å bestemme meg for om jeg skulle ha vært på konsert fra Grand, Puben-fest eller på Chaplin. Nei, haff og huff, like greit å være borte på slike dager. Det er jo omtrent hver dag at absolutt alle man kjenner er ute på Gjøvik samme kvelden. Hver eneste dag det. Jada.

fredag 25. desember 2009

Jul på Toten vs. jul i Thailand
















Denne jula har jo virkelig ikke vært som tidligere, ene og alene fordi jeg befinner meg i Thailand. Men, hva har vært likt og hva har vært forskjellig? La oss ta en liten oppsummering av julaften.
  • På formiddagen hjemme i Norge ser jeg Tre nøtter til Askepott, mens jeg leser julehefter og spiser godteri fra julestrømpe. I Thailand så jeg Tre nøtter til Askepott på mac´en, mens jeg leste julehefter og spiste godteri fra julepakkene hjemmefra.
  • Hjemme feirer jeg jula sammen med familien og gode venner, mens her feiret jeg jula sammen med kjæresten. Det beste hadde vel vært en kombinasjon der.
  • Hjemme har vi ikke julenisse, mens her nede fikk vi en forfyllet stamkunde i nissedrakt med filtskjegget på vranga. Koselig læll da, han hadde jo med gaver i sekken!
  • Og aprospos gaver, så hadde vi nesten flere å åpne her nede enn hjemme, takket være ivrig familie og et dyktig postverk. Til og med gløgg fikk vi tilsendt, så vi fikk smaken av jul der også.
  • Maten forøvrig var totalt forskjellig. Hjemme er det ribbe, pølse og surkål som gjelder med riskrem til dessert, mens her på hotellet var det "julebuffet" med fisk, kalkun, kylling, skalldyr og frisk tropisk frukt til dessert. En god del sunnere her altså, om man da ser bort i fra den halvkiloen med smågodt som ble trøkt i trynet tidligere på dagen.
  • Optimalt sett synes jeg det skal lave ned litt snø på julaften for å skape den perfekte stemningen, her i Thailand regnet det katter og bikkjer, så ingen poeng til østen der altså.
  • Og sist med ikke minst pleier vi alltid og samles etter midnatt på stabburet til Sørums, en kjær og gammel tradisjon. I år brukte vi tida etter vår middag til å Skype hjem til Norge. Vel anvendt tid, men jeg savnet julenachspielet.
Det har vært rart å ikke feire jule med familien og vennene mine, men til gjengjeld veldig koselig å feire jul sammen med kjæresten. Jeg har nesten drømt om ribbelukt, og da vi Skypet med Totenvika rett etter deres julemiddag i går, kunne jeg nesten kjenne surkålen gjennom skjermen. Jeg velger nok hjemmejul til neste år.

torsdag 24. desember 2009

God jul!

Håper alle der hjemme (og andre her borte) får ei trivelig jul. Vi har laget en julehilsenfilm som kan sees på Beckback-bloggen!

Klemmer fra Kjersti

onsdag 23. desember 2009

Kjole på avveie
















Hot i blått, kunne man i dag lese på minmote.no, og artikkelen kunne fortelle at koboltblått var den nye it-fargen for julas selskaper (og på den røde løperen for de som lefler med sånt). Flaks at jeg fikk sydd meg en penkjole i nettopp den fargen for bare noen uker siden da. Uflaks at den er borte.

Kjolen ligger i posen sin og sammen med den ligger en pose med en helt perfekt tynn bolero, som jeg leita superlenge etter for å finne, og som ikke kostet meg stort en gang. Problemet er at jeg la fra meg disse posene i skapet på det siste rommet vi bodde på Ko Tao, slik at den ikke skulle ligge for lenge i bagen å bli skrukkefille. Det neste problemet var at jeg glemte å pakke posene ned i bagen igjen da vi skulle dra. Fillern hakke meg tut!

Noen ganger hadde jeg rett og slett fortjent en liten omgang juling. Vi har ringt til plassen, men må ringe tilbake i morra på selveste julaften, for at driverne skulle få tid til å snakke med de som hadde vasket ut av rommet etter at vi forlot det. Så da blir det spennende å se om vaskedamene i Thailand(land) er ærlige eller ikke. La oss håpe det!

EDIT: Kjolen er lokalisert og blir sendt til hotellet vårt her i Phuket. Da blir det jul i år også :)

Jul i Thailand

Det har blitt lille julaften her i Thailand og vært det noen timer allerede. Vi har spist frokost, toast og egg som seg hør og bør i jula (eller det er jo det vi spiser hver morgen), og vi har åpnet noen fantastiske pakker fra Norge. Men utenom det, er det foreløpig ingenting som tilsier at det er julaften i morra, men som kjent så får man det ikke bedre enn man gjør det til selv. Nå skal vi ut på julepyntjakt, slik at hotellrommet får et litt mer julete preg, selv om det kan være vanskelig med mintgrønne vegger og rosa gardiner. Og i pakkene fra Norge var det flere innpakkede julegaver som vi skal legge under det vi måtte finne som ligner mest på et juletre. Det blir nok jul i år også :)

Og heldigvis har vi YouTube!

fredag 18. desember 2009

Kaloriregler for julen

Mottok disse reglene på mail, og har tenkt å følge dem slavisk.























1) Dersom du spiser noe og ingen ser det, har det ingen kalorier.
2) Dersom du drikker lettbrus sammen med en sjokoladeplate, vil kaloriene i sjokoladeplaten bli nullet ut av lettbrusen.
3) Dersom du spiser sammen med andre, teller bare de kaloriene du spiser mer enn dem.
4) Mat som inntas for medisinske formål (som f.eks. Mojito, solbærtoddy, varm sjokolade, rødvin, bailey´s etc.) teller ALDRI.
5) Jo mer du feter opp de som til daglig er rundt deg, desto tynnere virker du selv.
6) Mat (f.eks. pottis, peanøtter, brus, sjokolade og smågodt) som inntas som en del av underholdningen ved å se på film eller video eller høre på musikk, inneholder ikke kalorier fordi de ikke inntas som mat eller føde, men som en del av en underholdning.
7) Kakestykker og småkaker inneholder ikke noe fett dersom de brytes opp og spises bit for bit, fordi fettet fordamper når de brytes opp.
8) Alt som slikkes fra kniver, slikkepotter eller skjeer mens du lager mat, inneholder ikke kalorier fordi det er et ledd i mattilberedelsen.
9) Mat med samme farge har samme kaloriinnhold (f.eks. tomater og jordbærsyltetøy, kaffe og sjokolade)
10) Mat som er frosset inneholder ikke kalorier, fordi kalorier er en varmeenhet.

Gledelig jul!

Noen favoritter

Jeg er veldig glad i Marit Larsen, og selv om dette er en gammel innspilling er den fortsatt like genial. Kassegitar, kamera, et par musikkvenner og vips har du en super musikkvideo. Hun har også spilt inn et par versjoner til fra andre stedet i Oslo, du finner alle på YouTube.




Her er en annen favorittartist. Flinke mannen.

torsdag 17. desember 2009

Leserstorm :)

Beckback-bloggen vår har virkelig hatt storinnrykk av nye lesere i dag, ene og alene på grunn av denne saken. Jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor mye media kan styre. En av forutsetningene for å gjøre intervjuet, var at bloggen ble nevnt i saken. Man må jo benytte muligheten når man har den, og vi bruker såpass mye tid på å skrive, filme, fotografere og redigere, at det er ekstra gøy at flere finner fram til oss. Kanskje til og med noen kommer tilbake en annen dag :)

7600 (klokka 11:52 norsk tid) klikk har det vært på Beckback i dag, normalt har vi kanskje rundt 100-200 faste lesere. Til og med denne lille Kjersti-bloggen har 8-10-doblet antall klikk i dag, ene og alene på grunn av en link på reisebloggen.

Har fått en del koselig tilbakemeldinger fra ulike kanter i dag også. Det setter jeg veldig pris på. Jeg er veldig fornøyd med hvordan intervjuet ble, men har vært litt spent på reaksjoner, for som jeg nevner i saken er det ikke alle som er enige med meg i alle mine valg.

Så langt en veldig fin dag i Thailands-bukta.

onsdag 16. desember 2009

Julegaver til de som har alt

Har du problemer med julegavene?
Vel, det finnes svar paa dette problemet:
Foruts symbolgaver
Bare et lite tips.

mandag 14. desember 2009

To all my loved ones

torsdag 10. desember 2009

Rooolige dager























Det begynner å bli noen dager siden jeg skreiv noe her på bloggen. Egentlig ikke så rart, for vi gjør egentlig ingenting, og tenker heller ikke så mye på så mye. Det er sol på dagen - vi soler oss. Det blir kveld - vi spiser middag og legger oss. Et par kvelder har vi skeiet ut med et par øl. Voldsomme greier. Det mest spennende jeg har opplevd de siste dagene, var å få hai på fiskestang. Det var riktig nok en liiiiten babyhai på litt over halvkiloen, men likefullt ...

Det er visstnok advent om dagen, men det har vi ikke merket så mye til. En av de siste kveldene Lars og Susanne var her kjøpte vi fire lilla lys og brant de ned. Tror det var en mandag egentlig, men vi kan jo ikke følge alle regler som finnes heller :) Gledegruer meg litt til jul da. Første jula som ikke feires i Totenvika for min del, og det kommer nok til å bli litt stusslig. Kommer til å savne å våkne opp til julestrømpe med julehefter og godteri, Tre nøtter til Askepott og Reisen til Julestjerna på TV (de siste åra har jeg ikke kommet meg opp til Disney) og deilig lukt av julemat hele dagen. Og jeg kommer til å savne familie og venner ekstra mye disse dagene. Men det er litt av prisen å betale for å oppleve en sånn reise som vi er ute på.

Vi gleder oss til pakker da! Det kommer noen pakker i posten hjemmefra, og selv om jeg er 30 synes jeg det er kjempestas :)

tirsdag 1. desember 2009

Syden!

Da stikker vi til syden. Kanskje et litt udefinert begrep, men det nordmenn opprinnelig mente med syden var vel et sted der du kan ligge på en sandstrand, bli brun, bade og ja, egentlig bare det. Are Kalvø skreiv ei ganske godt beskrivende bok (tittel: Syden) om dette fenomenet for mange år siden - verdt å lese! Uansett, Ko Samet, Thailand er i syden og dit skal vi nå, og vi gleder oss!

Skal møte Susanne også, det blir kjempekoselig :)